Religionens ødeleggende makt

VG Nett har i dag publisert et intervju av en imam som for tiden er stasjonert i Oslo, som markerer enda et faresignal etter de stadige faretruende politiske forsøkene på å kneble FrP. Mye kan sies om FrP, og en av de er at jeg aldri har stemt på de, og sannsynligvis ikke kommer til å stemme på de med det første. Likefullt, så kontroversielle de enn måtte være, de representerer i dag en viktig funksjon i form av nyansering i nyhetsbildet. Slik har det vært lenge. Ingen partier tør å identifisere seg med dem. Men er det riktig å forsøke å fjerne dem fra den politiske debatten?

Religionen har alltid hatt en primærfunksjon i form av å virke fordummende, undertrykkende og å generelt bekjempe demokratisk tankegang. Snikislamisering? Nei, det kan man ikke si. Dette vil vi ikke vite noe om. Om solen holder på å sluke jorden er det ikke snakk om at du får se i stjernekikkerten! Er det noe som kan forårskape hat og konflikt, ja da skal man ikke ta det opp offentlig. Og langt mindre skal man undersøke det og forsøke å avdekke den egentlige sannheten! Nei, her skal man stilne debatten og forsøke å gjøre det man kan for å forhindre at FrP øker sin oppslutning. Og skrekk og gru, man skal heller ikke høre på forskere som faktisk vet hva de snakker om. Nei, da er det mye lettere å kalle motparten for den nye Hitler, for som alltid er det usakligheten som vinner fram i et samfunn av nyttige idioter.

På youtube har den britiske komikeren Pat Condell vært en av de få som har våget å se sannheten i øynene. I et nyhetsbilde preget av et subjektivt syn, har Pat Condell vært så modig å vise oss hvordan ting egentlig henger sammen. I tillegg til sitt utpreget fornuftige verdensbilde har han våget å åpenlyst kritisere religion og dens ødeleggende effekt på samfunnet. Han har vist oss at Storbritannia er på vei tilbake til middelalderen ledet av politikere som i frykt for å få det nevnte Hitler-stempelet ikke har våget å gå imot den begynnende snik-islamiseringen som nå også ser ut til å være på vei til Norge.

Han har snakket om det få vet om; nemlig at Storbritannia allerede har islamske rettssaler som praktiserer Sharia-loven, og at politikere i parlamentet har bukket under for presset etter å ha blitt truet av et muslimsk medlem av parlamentet som truet med å aktivisere 10000 muslimske ekstremister om han ikke fikk viljen sin. Snakker om demokrati! Han har også nylig rettmessig kritisert Nederland for å gå i samme fellen, og at de nå har innført en blasfemi *host* fascist *host* -paragraf som i sin funksjon hindrer en i å kritisere enhver tro. Får inderlig håpe at de vil likestille Spaghettimonsteret med Gud og hvermann.

Den som ikke innser at det Siv Jensen snakker om allerede er en realitet flere andre steder i verden, bør ta en grundig vask av brillene sine, justere skriften i nettleseren noen hakk oppover og ta seg en banan. I ytringsfrihetens navn bør slike uttalelser tillates, og heller kritiseres saklig om det er mulig. At man synker så lavt at man kaster Hitler-kortet på bordet allerede nå tyder på at det er en viss mangel på saklige motargumenter i denne saken.

Advertisements

~ av mongofjes den februar 28, 2009.

3 kommentar to “Religionens ødeleggende makt”

  1. Det her var bra skrevet… Kopierte et avsnitt å publiserte på min profil på nettby, med referanse og link til denne bloggen 🙂 Håper det er greit.

    Mvh
    John

  2. Om du har lagt ved referanse og link til bloggen min er det helt greit. 🙂

  3. […] Nå er jeg så jævlig lei av å høre om religion. Hver eneste dag er det noe i nyhetene om religionens ødeleggende makt, som jeg har skrevet om tidligere. Si meg, hvem er det som er terrorister? Hvem er det som lager […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: