Storm i et muslimsk vannglass

I dag er det 8. mars, og dagen hvor feminister for enhver pris forsøker å slippe til i media og spre sin propaganda. Riktignok har kvinnekampen ført til en del endringer i samfunnet som har bidratt til mer likestilling. Men i dagens samfunn er det svært lite, om noe, som er verdt å kjempe for i kvinnekampen, og som et resultat er det sannsynligvis bare de mest ekstremistiske og radikale feministene som fremdeles kaller seg feminist i dagens samfunn. Nå er det ikke lenger snakk om å kjempe for likestilling, men å få forbedrede vilkår for kvinner, og få feminister bryr seg lengre stort om likestillingen, siden man lenge har hatt en god balanse på dette området.

Kvinnedagen representerer i dag mer en kamp for kvinner mot menn, uavhengig av likestilling. Jeg ser for meg at man vil ha radikale feminister som taler for å hisse opp kvinner om bagateller i dagens samfunn som egentlig beror mye mer på enkeltpersoner enn på samfunnet i seg selv. Man har i dagens samfunn lover og regler som effektivt forhindrer diskriminering av kvinner. Det er i det hele tatt lite eller ingenting som gjenstår å kjempe for på det som fremdeles her i landet kalles kvinnedagen.

Som et naturlig resultat handler dagens kronikk i aftenposten om en annen kultur enn vår egen, nemlig islam, og muslimer som måtte befinne seg i Norge. Som den radikale feministen hun naturligvis er, skriver hun at hun har tenkt å markere dagen ved å brenne en burka. Som svar på dette kan man lese at fremstående muslimer (inkludert kvinner) trekker på skuldrene, noe som tyder på at dette ikke er noen stor sak for muslimske kvinner; altså en storm i et muslimsk vannglass.

Siv Jensen, som jeg sikkert kunne forestilt meg som feminist dersom det fremdeles var noe å kjempe om på dette området, går i dag ut i media og sier hun er flau på vegne av disse feministene som har uttalt seg i forbindelse med kvinnedagen. Men på vegne av FrP går hun selvfølgelig også ut i media selv og fordømmer muslimer, til tross for at hun uttaler at hun ønsker større fokus på kvinners problemer her i landet. Hun benytter også sjansen til å hugge løs litt valgflesk i situasjonen ved å fokusere på utbygging av veier og en slutt på bompenger. Hillary Clinton snakker naturligvis også om kvinners problemer i andre land enn USA.

Jeg vil avslutte dette innlegget ved å presentere to forslag for dagens samfunn her i Norge i forbindelse med kvinnedagen: Enten avvikler man tradisjonen ved å markere kvinnedagen i Norge, eller så innfører man mannedagen senere i mars (som har blitt tatt opp på facebook), slik at man har likestilling også på dette området. At man avvikler kvinnedagen vil ikke være noe problem i dagens samfunn her i Norge, siden man alltid, uansett kjønn, har mulighet til å ytre sin mening i media. Dette vil kunne føre til mer saklighet i forbindelse med slike saker, og et mer dagsaktuelt fokus i media, i forhold til faktiske forhold. Og kanskje vi også vil slippe å få så mange flere politiske klisjèer som vi har sett i dagens nyhetsbilde.

Advertisements

~ av mongofjes den mars 8, 2009.

3 kommentar to “Storm i et muslimsk vannglass”

  1. avvikling høres ut som en god ide. når man leser det som blir skrevet i media i forbindelse med 8. mars, så er det jo bare vissvass, sludder og vås og pølsevev over hele fjøla. Sløsing med både tid, ressursser og penger.

  2. Avvikling av 8.mars er nok ikke den beste ideen,det er fortsatt mye vi som kvinner må kjempe for,blant annet likelønn og retten til å råde over vår kropp(som innebærer at man skal få lov til å ha på seg det man vil).

  3. Ilham: Jeg er sikker på at det er mye som gjenstår før man har likestilling også for muslimske kvinner, om dette overhodet er mulig. Men spørsmålet jeg stiller da, er om man virkelig trenger denne dagen som en offisiell markering for kvinners rettigheter for å kunne ta opp slike saker? Etter min oppfatning er man alltid fri til å kunne ta opp viktige saker her i Norge hvor vi har ytringsfrihet.

    Så er egentlig kvinnedagen nødvendig i forhold til å kunne ta opp slike saker? Etter min oppfatning vil denne ordningen potensielt virke negativt i forhold til kvinnesak, fordi det kan føre til at dette blir en forbigående debatt fokusert rundt 8. mars, istedet for en debatt på lik linje med andre saker, som normalt sett vil pågå så lenge folk har sitt å si om den aktuelle saken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: