Korrupsjonens paradis

For de som ikke skjønt det, handler denne bloggen for det meste om å skrive om paradokser, altså selvmotsigelser. Det ligger også i tittelen at det er en del mennesker som gladelig aksepterer paradokser, og faktisk ofte baserer livet sitt på slike. Det gjør ikke jeg, og som forfatter for denne bloggen føler jeg i dag at det er min plikt å skrive om denne saken, som jeg nettopp oppdaget.

For å sitere dagbladet:

«En kvinne fra Alta er dømt til 30 dagers fengsel fordi hun fikk for mye utbetalt i ledighetstrygd. I likhet med Kjell Magne Bondevik sa hun fra om feilen, men ble dømt likevel.

Tingretten slår fast at kvinnen ikke hadde til hensikt å svindle Nav. Da feilen ble oppdaget, betalte hun tilbake pengene, 55.000 kroner. Likevel ble hun dømt til 30 dagers betinget fengsel for grovt uaktsomt bedrageri.

Bondeviks sak, som gjaldt stortingspensjon, ble derimot henlagt sist fredag.»

Som det tydelig kommer frem av artikkelen er det altså her snakk om en kvinne som er dømt til 30 dagers fengsel, og dette fordi hun ikke har gjort noe som helst straffbart! Det hun faktisk har gjort er å utvise stor ærlighet og gjøre sin plikt som borger ved å si ifra om en feil som faktisk NAV har gjort. Og på grunn av at NAV har gjort en feil, blir hun dømt til fengselsstraff fordi akkurat hun var så uheldig å bli rammet av denne feilen. Bondevik derimot får saken sin henlagt, selv om saken hans er identisk. Ja, det er faktisk akkurat det artikkelen sier.

Dette sier hun selv om saken:

«Hvorfor skal han slippe straff og ikke vi andre som har gjort det samme, og har vært ærlige på lik linje med ham? Det skal jo være likt for alle, selv om han heter Kjell Magne Bondevik, sier kvinnen til NRK.»

Når jeg leser dette innser jeg at det hele egentlig er utrolig komisk, og jeg begynner nesten å lure på om det kan ha skjedd en eller annen misforståelse. Men etter det denne kvinnen uttaler, virker det jo som dette faktisk stemmer. Og om så er tilfelle, håper jeg at en politibil er på vei til Bondevik for å legge ham i jern, sånn at han rettmessig kan få sonet for sine synder.

Men på den annen side, det kan jo umulig skje når han er såpass høyt oppe i systemet. Så, dette er tydelig nok et tegn på at Norge er et korrupsjonens paradis.

Advertisements

~ av mongofjes den mars 12, 2009.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: